Έφυγε μαζί με το Καλοκαίρι…

SpanosΟ συνθέτης του Νέου Κύματος, της ακουστικής μουσικής με το πιάνο και την κλασική κιθάρα, της απέραντης ακτής και των Καλοκαιρινών ερώτων έσβησε σήμερα στα 85 του χρόνια μαζί με το καλοκαίρι, ωστόσο οι νότες και οι μελωδίες του παραμένουν χαραγμένες σε σχήμα καρδιάς στις αμμουδιές και στα ηλιοβασιλέματα των συνθετικών του κάδρων. Ο Γιάννης Σπανός, ο μεγάλος ερωτικός μουσικοσυνθέτης από το Κιάτο της Κορινθίας δεν θα μένει πια μαζί μας, γιατί το προτελευταίο Καλοκαίρι της δεκαετίας τον πήρε μαζί του από το χέρι στο φευγιό του για να του τραγουδάει από τους ουρανούς και ίσως αυτός να είναι ένας από τους λόγους που άνοιξαν οι κρουνοί του Ουρανού στην πατρίδα του κάτω απ΄το Αυλάκι, καθώς και στην Αττική…

Ο Γιάννης Σπανός δεν ήταν ένα απλό κεφάλαιο, σήμερα θρηνεί το Πανελλήνιο, ήταν μια μοναδική παρουσία, τόσο μεγάλη όσο και ταπεινή, που ξεχείλιζε από ευγένεια χωρίς όμως να είναι ευγενής και αλαζόνας(όπως όλοι οι εν λόγω), που οι νότες του σκορπούσαν το ερωτικό του ταμπεραμέντο και τα ηχοχρώματα του που ήταν ταυτόσημα με τα πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα.

Η τελευταία του έξοδος κινδύνου συμπίπτει με την φυγή των αποδημητικών πουλιών που ζητούν πιο θερμά κλίματα και εικόνες γεμάτες λάμψη, όπου οι ευαίσθητες και χάρτινες καρδιές σιγοτραγουδούν μέχρι να ξαναγυρίσουν απ΄τα ξένα χωρίς αυτόν όμως….

Καλό ταξίδι Αγαπημένε Γιάννη Σπανέ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, να πούμε ότι δε θα μας λείψεις, μάλλον θα είναι ένα τεράστιο ψέμα από αυτά που δεν αξίζει να αναφέρει κανείς σοβαρός άνθρωπος!!!

Η Δισκογραφία του:

  • 1965 Ο Γιάννης Σπανός Παίζει Σπανό
  • 1965 Αποδημίες – Καίτη Χωματά
  • 1966 Η Σούλα Μπιρμπίλη σε τραγούδια του Γιάννη Σπανού και του Νότη Μαυρουδή
  • 1967 Α’ Ανθολογία -Νέο Κύμα
  • 1968 Β’ Ανθολογία -Νέο Κύμα
  • 1968 Ο Γιάννης Σπανός Διευθύνει Γιάννη Σπανό
  • 1969 Σκιές στην άμμο -Καίτη Χωματά, Μιχάλης Βιολάρης
  • 1969 Μια Κυριακή -Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταμάτης Κόκοτας, Βίκυ Μοσχολιού
  • 1969 Όλο το καλοκαίρι -Μπέμπα Μπλάνς
  • 1971 Εκείνο το καλοκαίρι- Αφροδίτη Μάνου (Α’ Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)
  • 1972 Η γλυκειά Ίρμα -Έλλη Λαμπέτη
  • 1973 Μέρες Αγάπης -Δήμητρα Γαλάνη
  • 1974 Ο Μορμόλης – Χρήστος Λεττονός, Γιάννης Φέρτης, Ξένια Καλογεροπούλου , Τάνια Τσανακλίδου
  • 1974 Οδός Αριστοτέλους -Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου ,Γιάννης Καλατζής
  • 1975 Γ’ Ανθολογία -Αρλέτα, Κώστας Καράλης
  • 1976 η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδάει Γιάννη Σπανό
  • 1977 Η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδάει Γιάννη Σπανό
  • 1978 Μ’αγαπούσες θυμάμαι -Δήμητρα Γαλάνη
  • 1981 Στου καιρού τα ρέματα -Μανώλης Μητσιάς
  • 1982 Φίλε -Τάνια Τσανακλίδου
  • 1984 Έξοδος Κινδύνου -Άλκηστις Πρωτοψάλτη
  • 1985 Χάρτινες Καρδιές – Γιάννης Πουλόπουλος
  • 1988 Προσωπικά -Ελένη Δήμου
  • 1991 Ανάμεσα σε δυο αγάπες (β’ πλευρά με στίχους Αντ. Ανδρικάκη)-Χριστίνα Μαραγκόζη
  • 1992 Η Τάνια Τσανακλίδου τραγουδάει Γιάννη Σπανό
  • 1992 Να’χα δυο καρδιές να σ’αγαπώ -Κατερίνα Κούκα
  • 1993 Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγουδάει Γιάννη Σπανό
  • 1996 Άκου λοιπόν -Ελένη Δήμου

 

Ξένη δημοσίευση (περί αναβαθμίσεων των Win10 και την αναβάθμιση Cortana)

cortana

Κοινοποιούμε μεταφρασμένο άρθρο τεχνικού αναλυτή για τις παρακάτω ενημερώσεις που κάνει η Microsoft στα Windows 10 και αυτές τις μέρες παρουσιάζεται το παρακάτω πρόβλημα σε εκατοντάδες χρήστες και φυσικά σε πελάτες μας.
Μετά από τις ενημερώσεις KB4524147 και KB4522016 που αφορούν το menu έναρξης και όταν αυτή δεν καθίσει σωστά μετά από μια ενδεχόμενη αποσύνδεση τάσης στο router, η για άλλους λόγους που μόνο ο κατασκευαστής του λειτουργικού γνωρίζει, είτε θα έχετε πρόβλημα με τις εκτυπώσεις, είτε δεν θα λειτουργούν οι συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας.
Με την καινούργια ενημέρωση την «Cortana» που αντιμετώπισαν πελάτες μας χτες και που ίσως να την ξαναβρούν μπροστά τους, ανεξάρτητα την έχουμε αφαιρέσει, υπάρχει κίνδυνος να την ξαναβρούμε μπροστά μας και πιθανότατα να βαρέσει και δίσκο, ανεξάρτητα αν δεν είναι υποχρεωτική .
Θα παρακαλούσαμε πολύ να κρατάτε back up, ειδικά αυτές τις μέρες για να μη χαθούν οριστικά κάποια αρχεία, μοιράστε σε όλους τους χρήστες της εργασίας σας τους 3 τύπους ενημερώσεων και σε περίπτωση που δείτε στην οθόνη αναβάθμιση με αυτούς τους κωδικούς που αναγράψαμε παραπάνω μην κάνετε καμία διεργρασία, μέχρι να τελειώσει η όποια ενημέρωση που μπορεί να πάρει μέχρι και 45 λεπτά.Όταν δείτε και δεν μπαίνει στα windows.

A)Πατάμε παρατεταμένα το κουμπί του on/off μέχρι να κλείσει το μηχάνημα
Β)Κρατάμε υποχρεωτικά Back Up
Γ)Ενημερώνουμε τεχνική υποστήριξη για αφαίρεση εργαλείου.
Παρά τις παραπάνω ενέργειες υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν κι άλλα προβλήματα.
Δ)Εκτυπώνουμε το παρακάτω άρθρο μια φορά και το μοιράζουμε σε όλους τους χρήστες για να έχουν μια εικόνα και το κρατάμε στο αρχείο μας, γιατί πιθανόν να το ξαναβρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

Άρθρο Του Gordon Kelly
Ενός κακού μύρια έπονται. Η Microsoft εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, καθώς τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα Windows 10, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, συνεχίζονται. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, παρά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, η εταιρεία συνεχίζει να κυκλοφορεί απογοητευτικές, χαοτικές και αρκετά περίεργες ενημερώσεις με νέες προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήσης των Windows 10.Σύμφωνα με τους πάντοτε έγκυρους ιστότοπους BleepingComputer και Windows Latest οι δύο τελευταίες ενημερώσεις των Windows 10 προκαλούν προβλήματα κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος (boot-up), την εκτύπωση, τη λειτουργία του «Μενού Έναρξης” (Start Menu), την «Αναζήτηση των Windows” (Windows Search) αλλά και την εφαρμογή «WMWare Workstation”. Και αυτά είναι μόνο τα προβλήματα που γνωρίζουμε έως τώρα.Ο ιστότοπος BleepingComputer συνδέει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη φόρτωση του λειτουργικού, την εκτύπωση και το «Μενού Έναρξης» με την τελευταία ενημέρωση KB4524147 της Microsoft. Το πρόβλημα με την εκτύπωση μάλιστα δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς είχε εμφανιστεί μετά την ενημέρωση KB4522016 που κυκλοφόρησε η εταιρεία, ενώ σε ότι αφορά το «Μενού Έναρξης” -όπως σημειώνει- παρότι το σφάλμα προειδοποιεί τους χρήστες ότι «Το Start Menu δεν λειτουργεί. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε”, το πρόβλημα δεν λύνεται, καθώς η έξοδος και επανασύνδεση στα Windows δεν βοηθά.Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα αφορά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, με το BleepingComputer να επικαλείται πολλαπλές πηγές καθώς και την επικοινωνία που είχε με υπάλληλο του τμήματος τεχνικής υποστήριξης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το τηλέφωνό μου χτυπάει όλη την ημέρα, είναι πελάτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά τη πρόσφατη ενημέρωση, καθώς οι υπολογιστές τους δεν ανοίγουν».»Η συγκεκριμένη ενημέρωση κατέστρεψε τον υπολογιστή μου. Καμία από τις λειτουργίες αυτόματης επιδιόρθωσης δεν δουλεύει!», έγραψε ένας από τους χρήστες που επηρεάστηκε.»Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση», καταλήγει ο ιστότοπος BleepingComputer. «Η περιγραφή για τα προβλήματα που διορθώνει το συγκεκριμένο update ήταν ασαφής, και κανείς δεν έχει ιδέα εάν πρόκειται για ένα συγκεντρωτικό πακέτο ενημέρωσης για την επιδιόρθωση σφαλμάτων ή εάν πρόκειται κυρίως για μια ενημέρωση ασφαλείας που περιλαμβάνει επιδιορθώσεις που δεν αφορούν την ασφάλεια».Συστήνεται λοιπόν να τις αποφύγεται.Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος Windows Latest αναφέρει ότι μια άλλη προαιρετική ενημέρωση για τα Windows 10 (KB4517211), είναι αυτή που ευθύνεται για τα προβλήματα που παρατηρούνται με την «Αναζήτηση των Windows” και την «Cortana”, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν τα παράπονά τους τόσο στο φόρουμ της Microsoft όσο και στο Feedback Hub.»Μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης KB4517211 και την επανεκκίνηση του υπολογιστή, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πεδίο αναζήτησης», έγραψε ένας χρήστης στο Feedback. «Δεν μπορείς ούτε καν να τοποθετήσεις τον κέρσορα στο πεδίο».Όσο για τα προβλήματα της εφαρμογής VMWare, το Windows Latest αναφέρει ότι οι υπολογιστές που έχουν επηρεαστεί βγάζουν το εξής μήνυμα: «Τα Windows δεν μπορούν να εκτελέσουν το VMware Workstation Pro: Ελέγξτε για μια ενημερωμένη έκδοση αυτής της εφαρμογής συμβατή με τα Windows». Όπως προσθέτει, όμως, δεν υπάρχει ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής.Τα καλά νέα είναι ότι κάποιοι χρήστες διαπίστωσαν ότι η απεγκατάσταση και των δύο αυτών ενημερώσεων διορθώνει τα προβλήματα. Ωστόσο, αυτό πολύ λίγο καθησυχάζει τις ανησυχίες των χρηστών του λειτουργικού συστήματος, ιδιαίτερα μετά την αναφορά πρώην υπαλλήλου της Microsoft που εξηγεί τους τους λόγους που οι ενημερώσεις των Windows 10 παρουσιάζουν πλέον τόσα προβλήματα.

ΥΓ*

Τα φιλοξενούμενα άρθρα τρίτων δεν εκφράζουν τη γραμμή της ιστοπύλης μας και το istosch data & web center δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των υπογεργαμμένων φιλοξενούμενων συντακτών και των άρθρων τους συνολικά, οι οποίοι φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη της τοποθέτησης τους.