Ελληνική Οικονομία, μια πορεία στις ξέρες της ΕΕ

Ελληνική Οικονομία, μια πορεία στις ξέρες της ΕΕ

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

Σκεφτόμασταν (μάλλον κάτι πολύ ξένο για μας, μιας και δεν θεωρούμε τον εαυτό μας, υποκείμενο σύνθετης και προωθημένης σκέψης, μιας και είμαστε πολύ κάτω του μέσου όρου) προχτές, ένα διάλογο που είχαμε με τον καθηγητή μας στην Α΄ Λυκείου στο Ε.Π.Λ. Χανίων(προ αμνημονεύτων χρόνων πια), που μας έκανε Αρχές Οικονομίας και Ελληνική Οικονομία, σε ένα ερώτημα που από τότε μας βασάνιζε σφόδρα.
«Γιατί κ. Μ…η(αυτό ήταν το επίθετο του και φυσικά δεν το παραθέτουμε ολόκληρο, καλά να είναι ο άνθρωπος όπου είναι, αλλά ήταν του βαθέως Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται), στην Ελληνική και στην Κρητική Οικονομία που έχει τόσες πρώτες ύλες, δεν αναπτύσσεται η Βαριά και μεσαία Βιομηχανία, αλλά οι υπηρεσίες»;;;

Η απάντηση ήταν η εξής:
«Ο σχεδιασμός μας είναι οι Υπηρεσίες και ο Τουρισμός και η πλήρης εξάλειψη τέτοιου είδους δραστηριότητες, όπως η μεταποίηση, το ζητάει η ΕΟΚ και πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα, εξάλλου στις αναπτυγμένες χώρες του 1ου Κόσμου, οι υπηρεσίες είναι το 70%, η βιομηχανία το 25% και μόλις το 5%, η αγροτική οικονομία».
Προφανώς και δε συνεχίσαμε την κουβέντα, αλλά ήταν ενδεικτικό από τότε, που πήγαινε το πράγμα και μάλιστα με την καθοδήγηση της ΕΟΚ(κανένας Ανδρέας Παπανδρέου δεν κυβερνούσε από το 1987-1989, εξάλλου, στο δρόμο για το ειδικό δικαστήριο πρωταγωνίστησε ο γιος του και το συγκρότημα του τότε ΔΟΛ, καθώς και το βαθύ Σημιτικό ΠΑΣΟΚ), έπαιζε έναν διακοσμητικό ρόλο, που ουσιαστικά βασίζονταν αποκλειστικά και μόνο στην Εξωτερική Πολιτική του που δεν θα μιλήσουμε εκτεταμένα γι αυτό τώρα, αλλά είναι ενδεικτικό ότι αυτός, ο γέρο Καραμανλής και ο νεότερος ανιψιός του, μαζί με την παρέα του Καμμένου, ήταν οι μόνες κυβερνήσεις από το 1950 και μετά που δεν ήθελαν συν διαχείριση του Αιγαίου, αλλά πάλι με λάθος τρόπο, δλδ συμμετοχή στην «εγκληματική συμμορία» της Ευρω-Ατλαντικής Συμμαχίας.
Τα χρόνια πέρασαν και οι Σημιτικοί πέρασαν τη θεμελιώδη, αλλά παντελώς λαθεμένη θεωρία των τομέων και των συντελεστών της παραγωγής, που είναι το δυτικό αφήγημα της μάκρο-οικονομικής θεωρίας και σκέψης.

Στην πραγματικότητα πήγαιναν περίπατο τα Μέσα Παραγωγής, ο Τρόπος Παραγωγής, οι Παραγωγικές Δυνάμεις και κυρίως οι σχέσεις Παραγωγής που ενσωματώνονται στον Προτεστανικό Καπιταλισμό.
Μετά το 1992 δλδ μετά του συνθήκη του Μάαστριχτ δλδ, που αντικειμενικά και πρακτικά σήμαινε την απελευθέρωση διακίνησης Κεφαλαίων, Εμπορευμάτων, Εργατικού Δυναμικού και φυσικά υπηρεσιών(δλδ κυρίως ξέπλυμα χρήματος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές), η Ελληνική Οικονομία Άρχισε να παράγει πλούτο που ουσιαστικά ενίσχυε τον πλούτο των μεγάλων πολυεθνικών κι αυτό έγινε για ορισμένους κατανοητό τώρα. Ξιάτονε(δλδ δικαίωμα τους), που λέμε και στο χωριό μας, αλλά με όρους προσωπικής αίγλης και οικονομικής αποκατάστασης της τσέπης μας, δε χτίζεις οικονομία, αλλά μια Χίμαιρα που μόλις ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου, θα ανοίξει και το κουτί της Πανδώρας, μαζί και ταυτόχρονα και μάλιστα νομοτελειακά.
Δεν θα μιλήσουμε για προλεταριακές επαναστάσεις απλά θα εξηγήσουμε γιατί ο Καπιταλισμός που αναπτύχθηκε κυρίως σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, νότια Ιταλία και νότια Γαλλία, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ και μιλάμε πάντα με αστική θεώρηση, όχι με βάση τα πιστεύω μας.
Η μεγέθυνση & συρρίκνωση με όρους αστικής Οικονομίας, σημαίνει ανάπτυξη και ύφεση μιας Οικονομίας, μιας χώρα.
Αυτή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το σχεδιασμό που κάνουν τα κεντρικά επιτελεία, που σε μάκρο-οικονομικά μεγέθη είναι σχεδιασμένη [ (στο μέτρο του δυνατού), αλλά όσο πέφτει το προϊόν αυτή μετατρέπεται σε μίκρο και εκεί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα(3η βασική αντίθεση-αντίφαση του καπιταλιστκού τρόπου παραγωγής: «αντίθεση της σχετικής οργάνωσης της οικονομίας και της «αναρχίας» που κυριαρχεί στην κοινωνική Κλίμακα) ] , με αποτέλεσμα να ανοίγουμε, ειδικά στις μικρές περιφερειακές δυνάμεις τρύπες στο νερό και διαδοχικούς δανεισμούς στο διηνεκές, με ότι αρνητικό μπορεί να προκύψει σαν αποτέλεσμα.

Η Ελληνική Οικονομία συνεχώς δανείζεται και αυτό δεν θα σταματήσει, μέχρι να σβήσει ο Καπιταλιστικός Ήλιος και Οίστρος μαζί, ενώ με τις ΚΑΠ της ΕΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχει μπει ήδη προβεί και μάλιστα εγκληματικά, από το 1981 στην μονοκαλλιέργεια, με ότι αρνητικό θα προκύψει στην πορεία για τη χώρα ξανά, εδικά στον επερχόμενο Χειμώνα, που παίζει να είναι ο πιο σκληρός της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας από το 1950 και μετά.
Φίλες και φίλοι, αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια οικονομική εξίσωση που και μετά τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, για τις περιφερειακές της χώρες, που άρχισε να τρέχει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά πριν από αυτή η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη στενωπό και εντός αυτού του συστήματος, η οποιαδήποτε λύση, θα είναι παντελώς βραχύβια.
Ακόμα και γι αυτούς που έχουν 10 δραχμές στην άκρη(ακόμα έτσι λογίζεται η οικονομία μας, ως δραχμική, μέσα στην Ευρωζώνη και το 1€ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι 340,75 δρχ (όπως μας έλεγε η δημιουργική λογιστική του κ.κ Σημίτη), αλλά δεκάδες φορές πάνω ειδικά όσο ανεβαίνει ο δικός τους πληθωρισμός.
Χωρίς βιομηχανία, αυτή που υπάρχει είναι ελαφρυάς μορφής και ότι υπήρχε κάτω από τη σκέπη ακόμα κι αυτού του αστικού κράτους, τελειώνει και μάλιστα δραματικά, επιβεβαιώνοντας ακόμα πιο δραματικά ότι χωρίς βιομηχανική ανάπτυξη, με υπηρεσίες και διαμετακομιστικά προγράμματα υπηρεσιών, τα επιτόκια σε κατεύθυνση αρνητικής πορείας, τελειώνει το παστόψαρο και αποδείχνεται τελικά το Χάος που θα προκαλέσει η πρόσδεση μας στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας» , που τελικά-τελικά αποδείχνεται ως η «σωστότερη πλευρά, της ανοησίας» και μάλιστα εκθετικά.

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 

Σχολιάστε