Κλιματική Αλλαγή, ένα μεγάλο αφήγημα που μοιάζει με παραμύθι

Κλιματική Αλλαγή, ένα μεγάλο αφήγημα που μοιάζει με παραμύθι

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

Αυτό το παραμυθάκι της «κλιματικής αλλαγής» που ανακάλυψαν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, για να ρετουσάρουν τον καπιταλισμό τους, δεν έχει δράκους, αλλά βοοειδή, που τα σφαγιάζουν κατά χιλιάδες, για να μην δημιουργούν προϋποθέσεις διαστολής της τρύπας του όζοντος, δια της εξαέρωσης τους, και η οποία κλείνει εδώ και μια δεκαετία σταθερά κάθε χρόνο!!!
Αυτή η εγκληματική πολιτική στο όνομα της «πράσινης οικονομίας», θέτει τους φυσικούς πόρους προ συνθήκες εξαφάνισης.
Φυσικά θα βρεθούν καλοθελητές που θα πουν ότι στο όνομα της διατήρησης της ισορροπίας, καλό είναι να ελαχιστοποιούμε μερίδες της πανίδας και της χλωρίδας, να ανατρέχουμε από το πετρέλαιο στο λίθιο και από εκεί στην ηλιθιότητα, στο όνομα της υπερθέρμανσης της ατμόσφαιρας [που αυτό δεν είναι κλιματική αλλαγή, αλλά μια μπουρδολογία τύπου Al Gore (κι άλλων μάγιστρων της ανθρώπινης σκέψης)»masturbation goes cloud», που λέμε στα άπταιστα Greeklish].


Ας δούμε όμως, ποια είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη και γιατί δεν έχει καμία σχέση με τις λεγόμενες «κλιματικές αλλαγές», αλλά και γιατί οι κλιματικές μεταβολές που προξενούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, δεν είναι στο σύνολο τους κλιματικές αλλαγές, αλλά ένα υποσύνολο τους.
Κλιματική Αλλαγή ορίζεται η δραματική και σταδιακή μετάλλαξη του κλίματος, από το θερμότερο στο ψυχρότερο και αντιστρόφως, δεν είναι κάτι άλλο κι αυτή πραγματοποιείται τόσο με μια φυσική διεργασία, όσο και με τη συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα, ωστόσο αυτή δεν είναι η πλέον καθοριστική.
Δεν υπάρχει μια κλιματική αλλαγή, αλλά πολλές ως μεταβολές γι αυτό είναι και υποσύνολο της, ωστόσο αυτές οι παρενθέσεις ετών(η και δε δεκαετιών), καθώς και γεωγραφικών τμημάτων, δεν συνιστούν κλιματική αλλαγή, αλλά μεταβολικές διαφοροποιήσεις. Προφανώς, ούτε φυσικά οι αγελάδες και τα πλαστικά καλαμάκια επενεργούν πάνω στη φύση, τουλάχιστον στο βαθμό που μας «εικάζουν»(γιατί περί εικασίας πρόκειται), η οποία συνεχίζει να βιάζεται αλόγιστα, σε αυτή τη φάση λόγω του λιθίου.
Ο Βασικός κανόνας των κλιματικών αλλαγών σε γενικευμένη μορφή, σημαίνει ότι θα αντιστραφούν το κρύο με το ζεστό στην ατμόσφαιρα και θα αναπτυχθεί το φαινόμενο του θερμοσίφωνα, το κρύο κάτω και στο ζεστό πάνω. Να σημειώσουμε εδώ πέρα, ότι η Ατμόσφαιρα λειτουργεί αντίστροφα με το μπόιλερ, αν αυτό αλλάξει, τότε πάμε σε μια νέα εποχή των παγετώνων, η οποία ξεκίνησε σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, ήδη από τις αρχές του 19ου Αιώνα, όπου το κλίμα ειδικά στη Μεσόγειο, ήταν πολύ πιο θερμό κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αυτό ήταν μεταβολή και όχι κλιματική αλλαγή, δηλαδή είχε περιορισμένο γεωγραφικό ορίζοντα, στον οποίο δεν επηρεάζονταν οι τροπικοί του Καρκίνου και του Αιγόκερου, δλδ του Τράγου.
Το ίδιο συνέβη και στην περίοδο από το 400μ.Χ και μετά μέχρι περίπου το 1400, όπου και πάλι είχαμε, είχαμε μεταβολές προς το ψυχρότερο, εξάλλου σύμφωνα με τους ιστορικούς, πριν το 400 μ.Χ, αλλά και με τα αρχαιολογικά ευρήματα, στην Μεσόγειο και ειδικά στην Ελλάδα το κλίμα ήταν θερμότερο, δηλαδή ο σημερινός τροπικός του Καρκίνου έφτανε μέχρι το ύψος της Μακεδονίας. Μετά το 1400μ.Χ και για 400 χρόνια η θερμοκρασία ανέβηκε ξανά, αλλά όχι για πολύ 2-3 βαθμούς και από το 1820 και μετά έχουμε ξαναμπεί σε μια εποχή ήπιων παγετώνων, όχι ως κλιματική αλλαγή, αλλά ως κλιματική μεταβολή που είναι υποσύνολο της αλλαγής, το αν επενέργησε ο ανθρώπινος παράγοντας, είναι ένα άλλο θέμα, αλλά αντικειμενικά έβαλε κι αυτός το χεράκι του, όχι σε ριζικές μεταβολές κι όχι παντού.
Από αυτή την άποψη, αλλά και από το γεγονός της αναμόρφωσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, η λεγόμενη «κλιματική αλλαγή»(όχι σαν πραγματικό γεγονός, που είναι υπαρκτό ως μεταβολικό σύνδρομο της ενηλικίωσης του πλανήτη, τόσο έμφυτα – φυσικά, όσο και επίκτητα δια του ανθρώπινου παράγοντα), είναι μια εφεύρεση που αφορά, την παραπέρα αύξηση του ικανού ποσοστού κερδοφορίας, ειδικά σε μια περίοδο που οι φυσικοί πόροι, έχουν αρχίσει να είναι σε μια πενία αναπαραγωγής τους κι εδώ ο homo-capitalas, έχει βάλει το χεράκι του βαθιά στα εδάφη και υπεδάφη του πλανήτη κάνοντας τα γης-μαδιάμ.
Για την ανύπαρκτη προς το παρόν «κλιματική αλλαγή» δεν φταίνε, ούτε οι Αγελάδες, ούτε οι πλαστικές σακούλες-σημαίες και τα πλαστικά καλαμάκια, αλλά η «αλλαγή προς τα κάτω, του ικανού ποσοστού κερδοφορίας».

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 

Σχολιάστε